Krakabøla Østkantmarkedet

Velkommen til en fet lørdag i Gamlebyen!
image

Krakabøla Marked er et kreativt, sosialt og kulturelt lørdagsmarked.
Vi ønsker å skape et lokalt møtested og et urbant byrom i gamlebyen Oslo.

Mange spennende boder med bl.a. kunsthåndverk, vintage og rariteter.
Mat, drikke og ikke minst våre prisbelønte vafler.

Gratis underholdning med musikk og kulturelle innslag.

Lørdag kl 12-17 hele sommeren (mai-sept)

Vi ønsker å ha fokus på miljøet. Mange av våre utstillere selger økologiske og miljøvennlige varer. Vi oppfordrer også til at du tar med egne poser, samt beholdere til mat og drikke, for å redusere søppel og plastforbruket, så ta gjerne med egne beholdere/ poser/ bærenett til markedet 🙂

Har du lyst til å være med?

Har du noe å vise frem eller selge? Kunne du tenke deg å være en del av Oslos kuleste marked? Send oss en mail med info om hva du driver med og hvilke lørdager i sommer du kan være med så tar vi kontakt 

Send mail til: krakabolamarked@gamlebyen.no

Sjekk markedet på Facebook

Barna i Gamlebyen

Krakabøla har en intensjon om å lage et konkret tilbud med workshop og kurs for barn og unge i gamlebyen. Formålet er at de får samarbeide bredt seg imellom på tvers av kulturelle, sosiale og aldersmessige forskjeller. Vi skaper en trygg arena hvor de med veiledning fra kompetente voksne, får utfolde seg og skape noe gjennom kreative og kunstneriske aktiviteter. Langtidsvirkningen av dette vil forhåpentlig være at barna til sommeren kan delta på Krakabøla markedet med egen salgsbod og eventuelt workshop der de selger/ produserer produkter.

Krakabøla marked vil sende en stor takk til Marias Minne Stiftelsen som har bidratt på markedet gjennom hele sommeren 2018, og har til formål å samle inn midler til aktiviteter for barna i gamlebyen. 

Navnet Krakabøla

"Krakabøla" var kallenavnet på Gamlebyen Gjestgiveri, GG som lå i Oslo gate 15. Fra gammelt av var det et samlingssted for arbeiderne i området der de møttes for å drikke på lønningsdag. Kjerringene deres hjemme som satt med en sulten ungeflokk å mette var ikke så begeistret for dette stedet, de måtte stadig ned på "Krakabøla" (kråkebula) for å hente hjem gubben før han drakk opp hele lønna.

X
X